Ako Opakovať Odkazy

Obsah:

Ako Opakovať Odkazy
Ako Opakovať Odkazy

Video: Ako Opakovať Odkazy

Video: Ako Opakovať Odkazy
Video: Что может таблетка для посудомоечной машины/Бытовые советы 2024, Smieť
Anonim

Hypertextový odkaz vytvára spojenie medzi rôznymi webovými objektmi alebo časťami toho istého webového dokumentu. Odkaz (odkaz) môže byť súčasťou textu alebo obrázka. Ak chcete diverzifikovať vzhľad stránok, môžete zmeniť štýl odkazov.

Ako opakovať odkazy
Ako opakovať odkazy

Inštrukcie

Krok 1

Obsah webovej stránky, ako ju vidia jej návštevníci, leží medzi úvodnou a záverečnou značkou. V rovnakom kontajneri musíte nastaviť parametre štýlu odkazu. Farba odkazu je určená atribútmi tejto značky: - odkaz - odkaz v texte; - alink - odkaz po kliknutí myšou; - vlink - navštívený odkaz.

Krok 2

Farbu je možné určiť ako hexadecimálne číslo RGB (RedGreenBlue) alebo napísať ako text v angličtine. Na výber odtieňov je vhodné použiť tabuľku bezpečných farieb https://www.artlebedev.ru/tools/colors/ Pred digitálny kód vložte znak hash # a hodnotu atribútu vložte do úvodzoviek:

Krok 3

Aby sa odkaz stal súčasťou textu, používa sa značka (z anglického ancor - „anchor“) s atribútom href: Z tejto časti textu je možné urobiť odkaz na túto užitočnú tabuľku

Krok 4

Ak použijete atribút title značky, môžete vytvoriť popis - zobrazí sa, keď umiestnite kurzor myši na odkaz: Túto časť textu je možné vytvoriť ako odkaz na túto užitočnú tabuľku.

Krok 5

Ak chcete zvýrazniť odkaz farebne, použite na to značku a jej farebný atribút: Táto časť textu môže byť vytvorená ako odkaz na túto užitočnú tabuľku. Aby farba odkazu vynikla od ostatných odkazov v text, značka musí byť vo vnútri značky.

Krok 6

Môžete vytvoriť odkaz ako obrázok. V takom prípade sa namiesto textu použije obrázok. Útržok kódu preto obsahuje značku

a jeho atribút src: Skontrolujte moje fotoalbum

Odporúča: