Ako Zistiť Sid Používateľa

Obsah:

Ako Zistiť Sid Používateľa
Ako Zistiť Sid Používateľa

Video: Ako Zistiť Sid Používateľa

Video: Ako Zistiť Sid Používateľa
Video: ZLO JE STÁLE TU STRAŠNÁ NOC V STRAŠNOM DOME 2024, Apríl
Anonim

Používatelia sa v operačnom systéme Windows neidentifikujú podľa mien, ale podľa špeciálnych bezpečnostných identifikátorov alebo identifikátorov zabezpečenia - SID. Riešenie problému stanovenia SID vybraného používateľa si nevyžaduje použitie ďalšieho softvéru a uskutočňuje sa štandardnými prostriedkami systému.

Ako zistiť sid používateľa
Ako zistiť sid používateľa

Inštrukcie

Krok 1

Zavolajte do hlavnej ponuky systému kliknutím na tlačidlo „Štart“a prejdite na dialógové okno „Spustiť“. Do riadku „Otvoriť“zadajte príkaz regedit a kliknutím na tlačidlo OK potvrďte spustenie pomocného programu Editor databázy Registry. Rozbaľte vetvu

HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Microsoft / WindowsNT / CurrentVersion / ProfileList

a vyhľadajte všetky ID používateľov (SID). Prejdite na kľúč ProfikeImagePath a vyhľadajte zodpovedajúcu hodnotu používateľského mena SID. Ukončite nástroj Editor databázy Registry.

Krok 2

Reverznú operáciu, keď je známy SID používateľa a je potrebné na určenie názvu jeho účtu, je možné vykonať pomocou príkazu reg.exe. V takom prípade vyzerá syntax príkazu takto:

reg dotaz HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Microsoft / WindowsNT / CurrentVersion / ProfileList / ProfileImagePath.

Krok 3

Na určenie jedinečného identifikátora pre vybratého používateľa použite vstavaný obslužný program GetSID. Syntax príkazu vyzerá takto:

drive_name: > getsid

Použitie: getsid / server1 účet / server2 účet.

Krok 4

Alternatívnou metódou na programové získanie SID požadovaného používateľa je použitie triedy SecurityIdentifier v. NET Framework 2.0. V takom prípade je možné identifikátor zobraziť ako reťazec, bajtové pole alebo kombináciu hodnôt WellKnownSidType a SID domény. Ďalšou podmienkou na získanie požadovaného výsledku je volanie triedy WindowsIdentity. Syntax tohto príkazu vyzerá takto:

pomocou systému;

pomocou System. Security. Principal;

menný priestor GetSID

{

triedny program

{

static void Main (reťazec args)

{

WindowsIdentity wid = Windowsidentity. GetCurrent ();

Console. WriteLine (wid. Name + SID je 0, wid. User. Value);

Console. Read ();

}
}
}.

Odporúča: