Ako Zistiť, Kto Navštevuje Vaše Stránky

Obsah:

Ako Zistiť, Kto Navštevuje Vaše Stránky
Ako Zistiť, Kto Navštevuje Vaše Stránky

Video: Ako Zistiť, Kto Navštevuje Vaše Stránky

Video: Ako Zistiť, Kto Navštevuje Vaše Stránky
Video: Facebook "Ako zistiť kto si najčastejšie prezerá váš profil" 2024, Smieť
Anonim

Zhromažďovanie informácií o návštevníkoch stránok, analýza získaných údajov a interpretácia informácií s cieľom optimalizovať projekt je hlavnou úlohou webovej analýzy. Výsledky analýzy sú nevyhnutné najmä pre majiteľov internetových obchodov a blogov.

Ako zistiť, kto navštevuje vaše stránky
Ako zistiť, kto navštevuje vaše stránky

Nevyhnutné

  • - textový editor na písanie skriptu PHP;
  • - účet na serveri štatistík návštev;
  • - účet v službe Google Analytics.

Inštrukcie

Krok 1

Použite pre svoj web skript PHP, ktorý generuje kód, ktorý by sa mal umiestniť na stránky, z ktorých chcete získať štatistiku. Nájdite požadovaný skript na internete alebo napíšte sami.

Krok 2

Ak ste vlastníkom blogu, zhromažďujte údaje pomocou špecializovaného doplnku WordPress StatPress. Analyzujte údaje a vo výsledku budete poznať počet zobrazení a počet návštevníkov blogu, získate údaje o IP návštevníka, operačnom systéme a prehliadači, odkiaľ používateľ na stránku prešiel, a oveľa viac.

Krok 3

Používajte internetovú službu na zhromažďovanie a analýzu zhromaždených informácií o návštevníkoch stránok. Takéto služby aktívne pomáhajú pri propagácii vášho webu. Výsledky na požiadanie poskytujú najmenej tucet ľahko použiteľných odkazov. Najobľúbenejšie sú napríklad Liveinternet.ru alebo Yandex. Metriky.

Krok 4

Otvorte si účet Google Analytics. V prípade bezplatnej verzie nemôže počet zobrazení stránky prekročiť 5 miliónov, avšak za predpokladu, že máte účet Google AdWords, sú údaje poskytované za neobmedzený počet zobrazení. Vážne spoločnosti a organizácie používajú trvalú adresu IP, takže analytické správy zobrazujú ich mená. V prípade vysokej návštevnosti stránok sa na prvých pozíciách v prehľade zobrazujú adresy IP, z ktorých pochádza najväčší počet návštevníkov. Jednotlivci a malé organizácie budú umiestnené na konci zoznamu.

Odporúča: