Ako Chrániť Obrázky Stránok

Obsah:

Ako Chrániť Obrázky Stránok
Ako Chrániť Obrázky Stránok

Video: Ako Chrániť Obrázky Stránok

Video: Ako Chrániť Obrázky Stránok
Video: "ЭКЗАМЕН" ("EXAM") 2024, Smieť
Anonim

Pri umiestňovaní obrázkov na internet je nevyhnutné chrániť autorské práva, pretože tieto diela sú zverejňované vo vysokom rozlíšení. Ktokoľvek môže obrázok skopírovať a prideliť mu autorstvo. V takom prípade musíte urobiť určité kroky.

Ako chrániť obrázky stránok
Ako chrániť obrázky stránok

Inštrukcie

Krok 1

Pri umiestňovaní obrázkov na web venujte pozornosť kvalite obrázkov. Najlepšie je nahrať zmenšené verzie alebo skopírovať z originálu. Nikdy neposielajte obrázky moderátorovi vo formáte tiff, psd alebo raw. Autorstvo môžu preukázať iba tí, ktorí majú v rukách originály obrázkov.

Krok 2

Vytvorte na svojich obrázkoch znak autorského práva, ktorý bude obsahovať všetky informácie o autorovi. Ak to chcete urobiť, musíte vyplniť polia authour, vlastník atď. Nezabudnite označiť jednu z možností, ako vás kontaktovať, napríklad oficiálny web alebo e-mailová adresa. V niektorých prípadoch je možné zadať číslo a sériu pasu.

Krok 3

Na svojich výkresoch použite obrázok vodoznaku. To je možné vykonať pomocou grafických editorov (Adobe Photoshop) alebo špeciálnych nástrojov (PhotoWaterMark, iWaterMark atď.). Výsledkom je, že k obrázku môžete pridať nápis, ktorý obmedzí kopírovanie.

Krok 4

Nastavte si silné heslo pre prístup od nežiaducich návštevníkov stránok. To je možné vykonať pomocou skriptovacieho jazyka na strane servera alebo štandardných nástrojov webového servera Apache. Najskôr vytvorte priečinok pre stránky na serveri a presuňte do neho všetky stránky, ktoré chcete chrániť. Do tohto priečinka musíte umiestniť súbor.htaccess, ktorý obsahuje pokyny pre webový server. Zadajte doň pokyny na požiadanie neoprávneného návštevníka o zadanie používateľského mena a hesla.

Krok 5

V ľubovoľnom textovom editore vytvorte prázdny súbor a zadajte doň nasledujúce smernice: AuthType Basic (správa pre server, že obsah priečinkov je poskytovaný iba oprávnenému návštevníkovi); AuthName („Táto stránka je chránená!“); AuthUserFile /usr/your_host/your_site/.htpasswd (tu je cesta k chránenému súboru); vyžadovať platného používateľa (vyžaduje prihlásenie návštevníka, aby patril do konkrétnej skupiny).

Odporúča: