Zarovnajte Svoj Web Do Stredu

Obsah:

Zarovnajte Svoj Web Do Stredu
Zarovnajte Svoj Web Do Stredu

Video: Zarovnajte Svoj Web Do Stredu

Video: Zarovnajte Svoj Web Do Stredu
Video: Гордон – от «Закрытого показа» до «Мужское/Женское» (English subs) 2024, Smieť
Anonim

Pri kódovaní musí webmaster vynaložiť veľa úsilia, aby stránka vyzerala rovnako dobre pri rôznych rozlíšeniach obrazovky. Najlepším riešením je sústrediť všetok obsah na stránku.

Zarovnajte svoj web do stredu
Zarovnajte svoj web do stredu

Inštrukcie

Krok 1

Metóda zarovnania na stred závisí od metódy rozloženia. Môžete použiť štítky alebo

… Je samozrejme jednoduchšie zabaliť všetok obsah do značky, ale je to už dávno zastarané a neexistuje záruka, že všetko bude fungovať správne. Najmodernejším spôsobom je použitie technológie CSS.

Krok 2

Značka oddeľuje časť kódu do jedného bloku, čo vám umožňuje zmeniť vzhľad obsahu a dať fragmentu jedno písmo, farbu, pozadie atď. Pri blokovanom rozložení sa všetok obsah značky umiestni do značky. V nastavíme zarovnanie s atribútom align. Bude to vyzerať takto:

Obsah stránky

Krok 3

Centrovanie je možné nastaviť aj pomocou nástrojov CSS. Ak to chcete urobiť, musíte vytvoriť samostatný súbor šablón štýlov alebo umiestniť všetko do rovnakého súboru HTML do značky. Kód bude vyzerať takto:

* {okraj: 0; výplň: 0;}

telo {

zarovnanie textu: na stred;

}

div {

šírka: 700px;

okraj: 0 auto;

}

Krok 4

V rozložení tabuľky je centrovanie nastavené pomocou tabuliek v značke

… Kód bude vyzerať takto: <tabuľka stránok

… Tabuľka bude umiestnená v strede stránky a jej obsah tiež. Šírku ľubovoľného bloku môžete nastaviť aj jeho zadaním pomocou parametra width.

Krok 5

Pri výbere šírky stránky nezabudnite, že rozlíšenia obrazovky používateľov sa môžu líšiť od vašich. Niekedy, aby ste sa nemýlili s veľkosťou, by ste mali všetko nastavovať percentuálne. To je obzvlášť užitočné, ak máte jednoduchý web.

Krok 6

Nech použijete akýkoľvek spôsob, uistite sa, že váš web funguje správne vo všetkých prehliadačoch. Ak je z nejakého dôvodu nesprávne zobrazený v jednom z nich - uveďte to.

Odporúča: