Ako Zistím IP Adresu

Obsah:

Ako Zistím IP Adresu
Ako Zistím IP Adresu

Video: Ako Zistím IP Adresu

Video: Ako Zistím IP Adresu
Video: Jak zjistit někoho IP ADRESU ? • CZ/SK TUTORIAL • [ Basic způsob - Grabify návod ] 2024, Smieť
Anonim

Každý počítač pracujúci v sieti má svoju vlastnú jedinečnú adresu IP. Vzhľadom na to, že v sieti nemôžu byť súčasne dva počítače s rovnakými adresami, stáva sa IP dôležitým nástrojom na identifikáciu používateľov.

Ako zistím IP adresu
Ako zistím IP adresu

Inštrukcie

Krok 1

Potreba zistiť IP adresu internetového zdroja alebo konkrétneho počítača nevzniká tak často, zvyčajne v prípade podozrenia z podvodu alebo pri detekcii podozrivých pripojení k počítaču. Na určenie adresy IP nie sú potrebné žiadne ďalšie programy, všetok potrebný softvér je zahrnutý v operačnom systéme alebo v špecializovaných službách v sieti.

Krok 2

Ak potrebujete zistiť IP adresu internetového zdroja podľa názvu domény, môžete postupovať dvoma spôsobmi. V prvom prípade stačí prejsť na službu https://url-sub.ru/tools/web/hostip/, zadať názov stránky a kliknúť na tlačidlo „Naučiť sa“. V riadku, ktorý sa zobrazí, uvidíte IP adresu zdroja, o ktorý máte záujem.

Krok 3

Druhá možnosť spočíva v použití príkazu ping. Napríklad chcete zistiť IP adresu Yandexu. Otvorte konzolu: „Štart“- „Všetky programy“- „Príslušenstvo“- „Príkazový riadok“. Zadajte príkaz: ping www.yandex.ru a stlačte kláves Enter. V prvom riadku, ktorý sa zobrazí, v hranatých zátvorkách uvidíte IP adresu Yandex.

Krok 4

Niekedy je nevyhnutné skontrolovať IP odosielateľa. Ak to chcete urobiť, choďte do svojej poštovej služby a otvorte list. Potom hľadajte na stránke ďalšie možnosti a vyhľadajte funkciu zobrazenia hlavičky e-mailu. Napríklad v časti „Rambler“otvorte ponuku „Ďalšie akcie“a vyberte položku „Hlavičky písmen“. V hlavičke nájdete nielen IP adresu, z ktorej bol list odoslaný, ale aj korešpondenciu skutočnej poštovej adresy s deklarovanou. V sieti sú služby, ktoré vám umožňujú v zaslanom liste nahradiť ktorúkoľvek adresu.

Krok 5

Ak zistíte, že váš počítač vykazuje zvláštnu aktivitu v sieti, mali by ste skontrolovať svoje súčasné pripojenia. Otvorte konzolu a zadajte príkaz netstat –aon. Zobrazí sa zoznam pripojení, v stĺpci „Externá adresa“budú uvedené adresy IP, s ktorými je spojenie nadviazané. To, kto vlastní konkrétnu adresu, môžete zistiť pomocou niektorej zo služieb kto je. Napríklad toto:

Odporúča: