Ako Povoliť Kontrolu Používateľských Kont

Obsah:

Ako Povoliť Kontrolu Používateľských Kont
Ako Povoliť Kontrolu Používateľských Kont

Video: Ako Povoliť Kontrolu Používateľských Kont

Video: Ako Povoliť Kontrolu Používateľských Kont
Video: Jak se dostat na zaheslovaný uživatelský účet (Windows 10)| CZ 2024, Apríl
Anonim

Vo verziách operačného systému Windows Vista a Windows 7 vývojári pridali funkciu kontroly používateľských kont (UAC). Jeho úlohou je zvýšiť spoľahlivosť systému zákazom neskúseným používateľom vykonávať potenciálne nebezpečné akcie.

Ako povoliť kontrolu používateľských kont
Ako povoliť kontrolu používateľských kont

Inštrukcie

Krok 1

Ak je vo vašom počítači nainštalovaný systém Windows Vista, zavolajte na linku „Otvoriť“stlačením klávesov Win + R alebo zaškrtnutím možnosti „Spustiť“v ponuke „Štart“. Na riadok napíšeme príkaz msconfig a potvrdíme tlačidlom OK. Otvorí sa okno Konfigurácia systému. Prejdite na kartu „Služba“a začiarknite položku „Povoliť kontrolu UAC“. Proces spustíte kliknutím na tlačidlo „Štart“a reštartovaním počítača.

Krok 2

Môže sa použiť iná metóda. Prejdite na „Ovládací panel“a rozbaľte uzol „Používateľské účty“. Kliknite na odkaz „Povolenie alebo zakázanie kontroly …“. Zaškrtnite políčko vedľa položky „Použiť kontrolu používateľských účtov …“a potvrďte kliknutím na OK. Reštartujte počítač.

Krok 3

UAC je tiež povolené prostredníctvom registra. Otvorte okno spustenia programu stlačením klávesov Win + R alebo pomocou možnosti „Spustiť“v ponuke „Štart“. Na riadku regedit vyhľadajte podregister HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem podregister.

Krok 4

Rozbaľte priečinok System a kurzorom na pravej strane obrazovky vyberte parameter EnableLUA. V ponuke Úpravy vyberte možnosť Upraviť a do poľa Hodnota zadajte hodnotu 1. Zmeny potvrďte kliknutím na tlačidlo OK. Proces dokončite reštartovaním počítača.

Krok 5

Hodnotu parametra môžete zmeniť iným spôsobom. Kliknite na ňu pravým tlačidlom myši, aby ste otvorili kontextovú ponuku, a vyberte možnosť „Zmeniť“.

Krok 6

Ak je na vašom počítači nainštalovaný systém Windows 7, kliknite na tlačidlo Štart a vyhľadajte UAC. V zozname výsledkov vyhľadávania kliknite na odkaz „Zmena nastavení kontroly používateľských účtov …“Systém otvorí okno Nastavenia kontroly používateľských účtov.

Krok 7

Zmenou polohy posúvača pre nastavenie upozornení nastavte požadovanú, z vášho pohľadu, úroveň ochrany. V najnižšej polohe bude ovládanie deaktivované. Na úplnom vrchu bude systém vyžadovať potvrdenie akejkoľvek akcie. Kliknutím na tlačidlo OK potvrďte zmeny a potom reštartujte počítač.

Odporúča: