Ako Vytvoriť Elektronický Podpis

Obsah:

Ako Vytvoriť Elektronický Podpis
Ako Vytvoriť Elektronický Podpis
Anonim

Elektronický podpis je nevyhnutnou súčasťou elektronického dokumentu, ktorý umožňuje zistiť, či nedochádza k skresleniu informácií v dokumente od okamihu vytvorenia elektronického podpisu, a tiež skontrolovať vlastníctvo podpisu vlastníka jeho kľúča. Elektronický podpis využíva kryptografickú transformáciu informácií pomocou súkromného kľúča.

Ako vytvoriť elektronický podpis
Ako vytvoriť elektronický podpis

Inštrukcie

Krok 1

Elektronický digitálny podpis je možné získať v certifikačnom centre. Takýto podpis sa používa v mnohých prípadoch napríklad pri výrobe elektronického obchodovania na burze. Väčšina popredných spoločností sa aktívne podieľa na elektronickom obchodovaní, ktoré predstavuje budúcnosť globálneho finančného trhu. Na registráciu na obchodnej platforme a bezpečné uzatváranie transakcií na diaľku sa používa elektronický podpis.

Krok 2

Ak chcete získať elektronický digitálny podpis, musíte kontaktovať špeciálne certifikačné centrum pre región, v ktorom žijete. Certifikačné centrum je špeciálna inštitúcia s licenciou vydávať elektronický digitálny podpis.

Krok 3

Zašlite žiadosť o získanie elektronického digitálneho podpisu do certifikačného centra. Potom vás bude kontaktovať pracovník centra a poradí vám s ďalšími krokmi. Tieto akcie sú zamerané na overenie pravosti vašich údajov, bez ktorých je nemožné získať podpis. Jednou z etáp overovania bude zistenie pravosti podkladov, ktorých kópie budete musieť poslať do certifikačného strediska (spravidla stačí naskenovať originál).

Krok 4

Registrácia elektronického digitálneho podpisu sa končí vygenerovaním dvoch typov kľúčov na špeciálnom nosiči - otvoreného a zatvoreného. Certifikačné centrum vám tiež vydá certifikát (v elektronickej a papierovej podobe), digitálne podpísaný a opečiatkovaný.

Krok 5

Váš elektronický digitálny podpis je teda pripravený, teraz ho môžete použiť na elektronické obchodovanie. Aby ste to dosiahli, budete musieť nakonfigurovať softvér v počítači. Ak máte ťažkosti s nastavením programu, môžete vyhľadať pomoc od odborníkov.

Odporúča: