Ako Poslať Systémovú Správu

Obsah:

Ako Poslať Systémovú Správu
Ako Poslať Systémovú Správu

Video: Ako Poslať Systémovú Správu

Video: Ako Poslať Systémovú Správu
Video: Jak Hacknout WhatsApp přítelkyni / přítelovi 2024, Apríl
Anonim

Možnosť bezplatnej komunikácie v lokálnej sieti nájdete pomocou konzolovej aplikácie, ktorá dokáže odosielať správy iným používateľom (počítačom).

Ako poslať systémovú správu
Ako poslať systémovú správu

Inštrukcie

Krok 1

Pohodlie a pohodlie tohto spôsobu výmeny informácií spočíva v tom, že na prenos správ nemusíte mať internetové pripojenie. Predtým, s vývojom internetovej komunikácie, bol tento spôsob komunikácie po sieti pomocou aplikácie z konzoly takmer zabudnutý. Aplikáciu Net send console je možné súčasne používať iba v takých verziách Windows: 95, 98, Me, NT, 2000, 2003, XP.

Krok 2

Ak je vo vašom počítači a v počítači používateľa, ktorému chcete odosielať textové informácie, nainštalovaná jedna z vyššie uvedených verzií operačného systému Windows, budete môcť odosielať a prijímať správy z ľubovoľného počítača v lokálnej sieti. Prejdite do ponuky Štart a vyberte príkaz Spustiť.

Krok 3

Do zobrazeného okna zadajte príkaz cmd a stlačte kláves Enter. Potom sa zobrazí konzola. V ňom zadajte „správa o odoslaní sieťovej adresy alebo názov domény počítača“(bez úvodzoviek). Napríklad takto - net send vasiapupkin príjem, kontrola spojenia. Správa „Prijať, skontrolovať pripojenie“sa odošle používateľovi vasiapupkin.

Krok 4

Ak je na vašom počítači nainštalovaný systém Windows 7 alebo Vista, kde je vypnutá služba Net send, môžete si nainštalovať pomôcku Sent alebo WinSent Messenger. Po nainštalovaní ktorejkoľvek z týchto aplikácií na obidva počítače budete mať prístup ku všetkým možnostiam príkazu Net send vo vašej lokálnej sieti. Aplikácie si môžete stiahnuť na webových stránkach vydavateľa. Pri sťahovaní používajte antivírusový softvér na ochranu počítača pred rôznymi typmi vírusových hrozieb.

Krok 5

Ak správu nie je možné odoslať, skontrolujte, či je v počítačoch v lokálnej sieti spustená služba „Messenger“. Ak chcete skontrolovať, či je táto služba spustená, spustite položku „Správa“v „Ovládacom paneli“. Ďalej v zobrazenom zozname nájdite program „Messenger“(Messenger) a skontrolujte jeho prácu.

Odporúča: