Ako Vytvoriť Kruhovú Panorámu

Obsah:

Ako Vytvoriť Kruhovú Panorámu
Ako Vytvoriť Kruhovú Panorámu

Video: Ako Vytvoriť Kruhovú Panorámu

Video: Ako Vytvoriť Kruhovú Panorámu
Video: Начало работы с QLC+ Управление цветомузыкой с компьютера. Как управлять светом. 2024, Apríl
Anonim

Už dlho je známe, že pomocou programov vytvorených na retušovanie fotografií môžete vytvárať skutočné majstrovské diela. Napríklad vo Photoshope môžete opraviť takmer všetky chyby v ľudskej tvári (často používané v svadobných salónoch), umiestniť osobu na fotografiu akejkoľvek pevniny atď. Zaujímavým príkladom použitia tohto programu je vytváranie kruhových panorám.

Ako vytvoriť kruhovú panorámu
Ako vytvoriť kruhovú panorámu

Nevyhnutné

  • - softvér Adobe Photoshop;
  • - panoramatický záber.

Inštrukcie

Krok 1

Panoramatický záber je možné nasnímať špeciálnym fotoaparátom alebo konvenčným fotoaparátom, avšak pomocou statívu. Špeciálne fotoaparáty majú svoj vlastný dizajn, ktorý umožňuje fotografovať s uhlom 180 stupňov. Zhruba povedané, 2-3 zábery a panoráma je hotová. Pomocou statívu môžete nasnímať panorámu ľubovoľným fotoaparátom jemným otáčaním hlavy statívu medzi kliknutiami spúšte.

Krok 2

Súčasťou grafického produktu Photoshop je filter, ktorý umožňuje vytvárať kruhové panorámy. Čo to znamená? Predstavte si, že panoráma je široký obraz. Pomocou filtra sa tento obrázok krúti a mení sa na kruh. Efekt je rôzny v závislosti od samotného obrázka. Dobre nakreslený obrázok sa môže zmeniť na glóbus.

Krok 3

Predtým, ako začnete vytvárať kruhovú panorámu, musíte si panorámu zaobstarať. Ak nemáte svoju vlastnú fotografiu alebo statív, čo takmer znemožňuje vytvorenie panorámy, použite obrázok niekoho iného, ktorý si môžete požičať od priateľa, kamaráta alebo nájsť na internete. Je potrebné poznamenať, že šírenie ľubovoľného obrázka skopírovaného z Internetu je trestné podľa zákona.

Krok 4

Výsledné fotografie musia byť zostavené do panorámy pomocou rovnakého programu alebo nástroja MGI PhotoVista. Zozbieraná panoráma musí byť upravená farbou, sýtosťou a ďalšími parametrami tak, aby daná fotografia vyzerala dobre v efekte „kruhu“.

Krok 5

Teraz zostáva odfotiť štvorcový formát (všetky strany sú rovnako veľké), inak nebude rovnomerný „glóbus“fungovať. Potom obrázok preklopte pomocou možnosti „Upraviť“(„Transformácia“) a použite príslušný filter. Kliknite na ponuku Filter, zvoľte Deformácia a potom vyberte Polárne súradnice.

Krok 6

Pohrávaním s nastaveniami tohto filtra a úpravou všetkých farebných nerovností môžete dosiahnuť perfektný výsledok.

Odporúča: