Ako Nastaviť Pripravený Server

Obsah:

Ako Nastaviť Pripravený Server
Ako Nastaviť Pripravený Server

Video: Ako Nastaviť Pripravený Server

Video: Ako Nastaviť Pripravený Server
Video: Ako si vytvoriť server od Aternos a ako ho nastaviť 2024, Marec
Anonim

Nastavenie hotového internetového servera je zdĺhavý a dosť komplikovaný proces. Je tiež potrebné predkonfigurovať hardvér na stabilnú prevádzku servera a ubezpečiť sa, že spĺňa potrebné požiadavky.

Ako nastaviť pripravený server
Ako nastaviť pripravený server

Inštrukcie

Krok 1

Pripravte sa na nastavenie internetového servera. Skontrolujte, či má váš systém potrebný sieťový softvér a či podporuje protokol Transmission Control Protocol / Internet Protocol (TCP / IP). Tento protokol vykonáva najdôležitejšie funkcie servera. Ak má počítač, ktorý budete používať, už nakonfigurované pripojenie na internet, je protokol nainštalovaný s najväčšou pravdepodobnosťou.

Krok 2

Skontrolujte, či je v systéme povolená služba Windows Workstation. Je navrhnutý tak, aby správne zobrazoval webové stránky a prenášal súbory cez FTP. Server typu IIS7 vyžaduje pre normálne vyvažovanie záťaže operačný systém Windows Server. Skontrolujte, či softvér správne vykonáva požadované funkcie.

Krok 3

Nastavte statickú adresu IP servera. Používanie dynamických adries IP je pohodlné riešenie na jedno použitie, ale nie je najlepšou voľbou pre inštalácie servera. K svojmu ISP môžete pripojiť statickú IP adresu. Musíte tiež vytvoriť špeciálne prihlásenie pre správcu siete.

Krok 4

Zaregistrujte server. Použite svojho poskytovateľa internetových služieb, NetworkSolutions.com, GoDaddy.com alebo podobné registračné služby, ktoré poskytujú zabezpečený názov domény. Bude prepojený so statickou IP adresou servera, aby nasmeroval používateľov na váš web.

Krok 5

Pridajte a aktivujte požadované internetové služby. Ak chcete hostiť webové stránky na serveri, spustite službu IIS na serveri Microsoft alebo začnite prenášať súbory pomocou protokolu File Transfer Protocol (FTP). Pomocou administratívnych funkcií nastavte požadovanú úroveň ochrany servera a otestujte šírku pásma a odolnosť voči zaťaženiu.

Odporúča: