Ako Nastaviť Videokonferenciu

Obsah:

Ako Nastaviť Videokonferenciu
Ako Nastaviť Videokonferenciu

Video: Ako Nastaviť Videokonferenciu

Video: Ako Nastaviť Videokonferenciu
Video: Ako nastaviť online hodinu ZOOM v Edupage 2024, Smieť
Anonim

Videokonferencia je komunikácia medzi dvoma alebo viacerými ľuďmi, ktorí sa navzájom vidia a prenášajú súbory pomocou špeciálnych programov. Vďaka vysokorýchlostnému internetu môžete také stretnutie rýchlo pripraviť. Ak to chcete urobiť, musíte postupovať podľa niekoľkých jednoduchých krokov.

Ako nastaviť videokonferenciu
Ako nastaviť videokonferenciu

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - prístup na internet;
  • - stĺpy;
  • - Webkamera;
  • - slúchadlá s mikrofónom.

Inštrukcie

Krok 1

Nainštalujte potrebné technické vybavenie pre videokonferencie do počítača každého účastníka rozhovoru. Požadovanými komponentmi sú webová kamera, mikrofón a reproduktory. Väčšina počítačov už má mikrofón a reproduktory. Kameru a mikrofón, ktoré sa pripájajú k portu USB, je možné zakúpiť v obchodoch s elektronikou za cenu 1 500 - 2 000 rubľov. v jednej sade.

Krok 2

Stiahnite si a nainštalujte softvér pre videokonferencie. Môže byť zadarmo, ak každý reproduktor používa rovnaký typ softvéru. Momentálne dostupné aplikácie ako Skype, MSN Messenger, Yahoo alebo podobné produkty. Stačí si ich stiahnuť z oficiálnych webových stránok výrobcov.

Krok 3

Hľadajte alternatívy. Ostatní predajcovia ponúkajú výkonný softvér pre videokonferencie za mesačný poplatok. Ak chcete audio a video vo vysokej kvalite alebo ak očakávate veľa účastníkov, okamžite si objednajte dobre platený program. Každý videokonferenčný systém sa mierne líši od ostatných. Vždy však dostanú pokyny, ako nastaviť softvér a pripojiť ho k počítaču a webovej kamere.

Krok 4

V praxi vyskúšajte nainštalovaný softvér a hardvér. Nastavte si čas stretnutia a informujte o tom každého účastníka konferencie. Urobte všetko v súlade s poskytnutými pokynmi. Skontrolujte, či je webová kamera každého človeka správne nastavená a či je miestnosť dobre osvetlená.

Krok 5

Vyhnite sa tomu, aby vám na tvár svietilo jasné svetlo. Uistite sa, že každý reproduktor je umiestnený v strede zaostrenia videokonferenčnej kamery. Ak je to technicky možné, vyskúšajte tiež schopnosť prenášať súbory a dokumenty pomocou programu.

Krok 6

Usporiadajte oficiálnu konferenciu spustením všetkých potrebných programov a zavolaním všetkých účastníkov. Na konci podujatia urobte potrebné úpravy vybavenia.

Odporúča: