Ako Blokovať Aktualizácie Systému Windows

Obsah:

Ako Blokovať Aktualizácie Systému Windows
Ako Blokovať Aktualizácie Systému Windows

Video: Ako Blokovať Aktualizácie Systému Windows

Video: Ako Blokovať Aktualizácie Systému Windows
Video: Ako nainštalovať Windows 11 na PC bez TPM 2.0 modulu Not Error 2024, Smieť
Anonim

Po inštalácii operačných systémov rodiny Windows sa na obrazovke zobrazí Sprievodca zabezpečením, ktorý vás upozorní na to, že nie je nainštalovaný antivírusový softvér, ako aj na potrebu aktualizácie systému. Niektorí používatelia osobných počítačov sú si úplne istí, že táto služba nemá zmysel bez internetového pripojenia.

Ako blokovať aktualizácie systému Windows
Ako blokovať aktualizácie systému Windows

Nevyhnutné

Spravujte nastavenia služby automatických aktualizácií

Inštrukcie

Krok 1

Služba automatických aktualizácií je úplne závislá od produktu Windows Update, takže je možné ju zablokovať, iba ak je tento produkt úplne zakázaný. Kliknite na ponuku „Štart“a vyberte položku „Ovládací panel“.

Krok 2

V okne, ktoré sa otvorí, prejdite na položku „Centrum zabezpečenia“a vyberte ju dvojitým kliknutím na ľavé tlačidlo myši. V okne nastavení prejdite na položku „Automatická aktualizácia“a prepnite prepínač do polohy „Zakázať automatickú aktualizáciu“. Uložené zmeny uložte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Krok 3

Fyzická aktualizácia operačného systému Windows bola úplne zakázaná, ale po zavedení systému sa v Správcovi úloh zobrazí jeden proces, ktorý je zodpovedný za spustenie služby Automatické aktualizácie systému. Stlačte klávesovú skratku Ctrl + alt="Obrázok" + Odstrániť, prejdite na kartu "Procesy" a pozrite sa na posledné spustené súbory, medzi nimi bude aj spustiteľný súbor wuauclt.exe.

Krok 4

Tento súbor sa pripája na internet s cieľom skontrolovať relevantnosť najnovšej aktualizácie systému. Ak sú databázy ďaleko od nových, na systémovej lište sa môže zobraziť príslušné oznámenie. Ak chcete tento súbor odstrániť zo spustenia, prejdite do ponuky „Štart“a vyberte možnosť „Ovládací panel“.

Krok 5

V okne, ktoré sa otvorí, spustite položku „Výkon a údržba“a potom vyberte položky „Nástroje na správu“a „Správa počítača“. Okno nastavení otvoríte dvojitým kliknutím na ľavé tlačidlo myši na ikone.

Krok 6

V ľavej časti okna, ktoré sa otvorí, vyberte sekciu „Služby a aplikácie“, potom prejdite na položku „Služby“a po kliknutí na obrázok „+“rozbaľte celú sekciu.

Krok 7

Na pravej strane okna uvidíte zoznam služieb, medzi ktorými chcete nájsť Windows Update (Automatické aktualizácie). Túto položku otvoríte dvojitým kliknutím.

Krok 8

Uvidíte okno „Automatická aktualizácia“, prejdite na kartu „Všeobecné“a v bloku „Stav“kliknite na tlačidlo „Zastaviť“. Ďalej musíte v bloku „Typ spustenia“zvoliť položku „Zakázané“. Kliknutím na tlačidlo „OK“uložte zmeny a reštartujte počítač.

Odporúča: