Ako Nainštalovať Internet Cez Adsl Modem

Obsah:

Ako Nainštalovať Internet Cez Adsl Modem
Ako Nainštalovať Internet Cez Adsl Modem

Video: Ako Nainštalovať Internet Cez Adsl Modem

Video: Ako Nainštalovať Internet Cez Adsl Modem
Video: Нестандартное применение ADSL-модема 2024, Smieť
Anonim

Všetky káblové modemy bez výnimky dostávajú širokopásmový prístup na internet prostredníctvom telefónnej linky. Proces inštalácie ADSL modemu je rozdelený do dvoch etáp: pripojenie k telefónnej linke a nastavenie pripojenia.

ADSL modem
ADSL modem

Je to nevyhnutné

  • - Poskytovateľ internetových služieb;
  • - Počítač;
  • - ADSL modem.

Inštrukcie

Krok 1

Uistite sa, že máte všetko vybavenie, ktoré potrebujete na pripojenie širokopásmového modemu. Tento zoznam obsahuje: samotný širokopásmový modem, manuálne CD, ethernetový kábel, telefónny kábel a napájací adaptér. Ak niektorá z vyššie uvedených položiek chýba, kontaktujte predajcu alebo výrobcu vášho modemu.

Krok 2

Prečítajte si používateľskú príručku, aby ste pochopili účel každého zariadenia v balení.

Krok 3

Ak je váš modem vybavený konektorom ADSL, pripojte k tomuto portu kábel telefónnej linky. Ak takýto konektor chýba, výrobca obsahuje kábel CAT5 alebo CAT6, ktorý je kompatibilný s príslušným modelom zariadenia.

Krok 4

Pripojte sieťový kábel z ktoréhokoľvek z ethernetových portov ADSL modemu k LAN alebo ethernetovému portu vášho počítača.

Krok 5

Pripojte napájací adaptér k modemu, pripojte ho k počítaču a zapnite ho. Pred začatím procesu inštalácie skontrolujte pripojenia všetkých zariadení.

Krok 6

Otvorte webový prehľadávač a do vyhľadávacieho panela zadajte adresu URL stránky na konfiguráciu modemu. Informácie o svojej adrese URL nájdete v používateľskej príručke. Ak tieto informácie nenájdete, kontaktujte podporu výrobcu.

Krok 7

Vstúpte do časti kontroly zadaním používateľského mena a hesla, ktoré nájdete v používateľskej príručke. Ak opäť nenájdete informácie, ktoré hľadáte, kontaktujte podporu. Najskôr však skúste zadať predvolené používateľské meno a heslo: „admin“.

Krok 8

Vyberte typ internetového pripojenia. Existujú štyri typy širokopásmového internetového pripojenia: dynamická IP, statická IP, PPPoE a režim Bridge. Zavolajte svojho poskytovateľa a zistite, ktoré nastavenia sú najviac kompatibilné s typom poskytovanej siete.

Krok 9

Vyberte možnosť „dynamická adresa IP“a získate automaticky prístup na adresu IP zo servera poskytovateľa. Pre každé širokopásmové pripojenie na internet vám bude poskytnutá vaša vlastná adresa. V niektorých prípadoch je adresa IP dynamická a v iných prípadoch statická. Zadajte adresu MAC modemu. Spravidla sa nachádza na zadnej strane modemu.

Krok 10

Ak vám váš ISP poskytuje statickú IP, vyberte statickú IP. Musíte vyplniť VPI, VCI, IP adresu, masku podsiete, adresu brány ISP, adresu servera, primárnu adresu DSN, sekundárnu adresu DSN a typ pripojenia. Tieto údaje môžete získať od svojho poskytovateľa.

Krok 11

Ak váš ISP používa tento typ pripojenia, vyberte PPPoE. Väčšina širokopásmových modemov ADSL používa toto pripojenie. Zadajte svoje používateľské meno, heslo a ďalšie informácie. Váš poskytovateľ poskytne tieto informácie.

Krok 12

Ak váš ISP používa tento typ pripojenia, vyberte Bridge Mode. Zadajte príslušné informácie poskytnuté vašim ISP.

Krok 13

Dokončite proces kliknutím na ikonu „Dokončiť“. Váš ADSL modem je teraz úplne nakonfigurovaný. Pripojenie otestujte zadaním ľubovoľnej adresy URL do webového prehliadača.

Odporúča: