Ako Pripojiť Databázu K Webu

Obsah:

Ako Pripojiť Databázu K Webu
Ako Pripojiť Databázu K Webu

Video: Ako Pripojiť Databázu K Webu

Video: Ako Pripojiť Databázu K Webu
Video: Как настроить и использовать Wi-Fi камеру ESP32 2024, Smieť
Anonim

Aby stránka mohla aktívne pracovať a ukladať všetky údaje o používateľoch alebo jednoducho ukladať materiál, musíte pripojiť špeciálne databázy. Nie každý človek sa vyrovná s danou úlohou, pretože o nej nemá ani potuchy. O všetkom sa však rozhodne v priebehu niekoľkých minút.

Ako pripojiť databázu k webu
Ako pripojiť databázu k webu

Je to nevyhnutné

  • - Osobný počítač;
  • - internet;
  • - webová stránka

Inštrukcie

Krok 1

Vytvorte skutočnú databázu, ktorú pripojíte k serveru. Prejdite do sekcie „Ovládací panel“, ktorá sa nachádza na webe. Vyberte sekciu „Databáza“. Vytvorte nový dokument. Po tejto operácii bude výsledná databáza vyzerať takto: account_Názov databázy. Musíte si tiež vytvoriť užívateľské meno. Teraz pripojte skript k výslednej databáze. Nájdite súbor, ktorý obsahuje parametre pripojenia. Spravidla sa volá config.php.

Krok 2

Upravte konfiguračný súbor. To je možné vykonať v osobnom počítači prechodom cez „Štart“do programu „Poznámkový blok“. Zapíšte si všetky parametre pripojenia:

1) $ hostName = "localhost"; // localhost je názov hostiteľa

2) $ userName = "account_UserName"; // základné užívateľské meno

3) $ heslo = "*****"; // heslo používateľa

4) $ databaseName = "account_DatabaseName"; // názov databázy.

Potom preneste všetky údaje na hostiteľský server.

Krok 3

Pripojenie k databáze môžete vytvoriť aj iným spôsobom. Prejdite do „Ovládacieho panela“na hostiteľskom serveri, ktorý potrebujete. V ponuke vyhľadajte a kliknite na časť „Správa používateľov MySQL“. Potom kliknite na tlačidlo „Pridať“. Týmto ste vytvorili užívateľské meno a heslo. Kliknite na Ďalej. Prejdite do sekcie „Správa databázy MySQL“. Kliknite na tlačidlo „Pridať“. Do popisu zadajte názov „Správca“. Znova kliknite na tlačidlo „Pridať“. Pamätajte si meno svojej databázy a heslo. Kliknite na Ďalej. Otvorí sa okno, v ktorom musíte vykonať určité nastavenia. Pridajte svoje užívateľské meno pre databázu. Na hostingu vytvorte adresár databázy. Zadajte údaje do vytvoreného priečinka. Tento súbor bude mať názov connect.php. Zahŕňa nastavenia pripojenia. V prípade potreby vyplňte všetky potrebné položky pomocou údajov používateľa.

Odporúča: