Ako Nastaviť Prihlasovacie Meno A Heslo

Obsah:

Ako Nastaviť Prihlasovacie Meno A Heslo
Ako Nastaviť Prihlasovacie Meno A Heslo

Video: Ako Nastaviť Prihlasovacie Meno A Heslo

Video: Ako Nastaviť Prihlasovacie Meno A Heslo
Video: Настройки BIOS ПК 2024, Apríl
Anonim

Prihlasovacie meno a heslo sú koncepty, ktorým čoraz viac používateľov internetu čelí. Nie všetci však, bohužiaľ, presne vedia, ako vytvoriť používateľské meno a heslo, aby chránili váš účet pred hackermi.

Ako nastaviť prihlasovacie meno a heslo
Ako nastaviť prihlasovacie meno a heslo

Inštrukcie

Krok 1

Pri registrácii na mnohých stránkach ste minimálne raz, ale stretnete sa s takým problémom ako „prihlásenie je zaneprázdnené“. V takom prípade príďte s alternatívnym zapamätateľným prihlásením, ktoré k už známej kombinácii pridá niekoľko čísel alebo písmen. Výsledné prihlásenie si zapíšte do poznámkového bloku a tento dokument uložte do svojho osobného počítača.

Krok 2

Prihlasovacie meno a heslo sú povinné atribúty každého účtu, či už je to poštová schránka, alebo účet v ktoromkoľvek online obchode. Prihlásenie, známe tiež ako prezývka, je dôležité používateľské meno. Uľahčite si to zapamätaním: buď vaše meno + priezvisko bez medzier, alebo meno + dátum narodenia. V opačnom prípade nebudete mať prístup k prostriedku, čo bude vyžadovať opätovnú registráciu vášho účtu.

Krok 3

Heslo je druhou časťou každého účtu. Je to on, kto je zodpovedný za obmedzenie prístupu na vašu stránku, preto si vytvorte také heslo, aby bolo nemožné ho „uhádnuť“. Ak to chcete urobiť, použite latinské písmená (veľké aj malé) a číslice. Nikdy si nevytvárajte heslo, ktoré sa zhoduje s vašim prihlásením.

Nebuďte leniví a vytvorte si „dlhé“heslo: takto posilníte ochranu svojho účtu.

Krok 4

Pri registrácii účtu sú používatelia veľmi často vyzvaní, aby vybrali tajnú otázku. To by vám malo pomôcť obnoviť vaše heslo, ak ho stratíte. Aby bol váš účet pre hackerov čo najdlhšie nedostupný, zvoľte tajnú otázku, ktorá sa nezhoduje s významom hesla. Má to samozrejme jednu nevýhodu: ak náhle stratíte (alebo zabudnete) svoje heslo, ťažko ho budete môcť pomocou tajnej otázky získať. Preto si heslo, ako aj prihlasovacie meno, zapíšte a uložte: bude tak spoľahlivejšie.

Odporúča: